Krevetový koktejl

Suroviny na 4 porce:

● 320 g krevet ● 80 ml šlehačky
● 100 g majonézy ● 1 pomeranč
● šťáva z 1 citronu ● červený grep ● 40 ml koňaku ● snítka kopru ● čerstvě mletý pepř
● podle chuti sůl
● hlávkový salát

Postup:

1. Z citrusů vykrájíme filety (okrájíme kůru a vyřežeme úhledné plátky). Do vyšlehané šlehačky lehce vmícháme majonézu, koňak, posekaný kopr (čerstvý nebo mražený), opepříme, osolíme a necháme dobře vychladit.

2. Listový salát potrháme, vložíme na dno misek, přidáme krevety, citrusy a přelijeme smetanovou omáčkou, ozdobíme koprem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...