Krůtí stehna na zelenině

Suroviny:

  • 2 kusy krůtích stehen
  • olivový nebo rostlinný olej
  • 1 mrkev
  • ½ celeru
  • 2 – 3 kusy petržele
  • 1 bílá cibule
  • 2 brambory
  • tymián nebo oregano
  • sůl a pepř

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Všechnu zeleninu a brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky. Ve velkém pekáči rozehřejeme olej a opečeme na něm stehna.

Vyndáme je a do pekáče dáme zeleninu a brambory. Zakapeme zbylým olejem. Stehna položíme navrch a vše osolíme a opepříme. Posypeme zvolenými bylinkami, které přitom trochu promneme v prstech. Pekáč přikryjeme a maso pečeme asi 2 hodiny (záleží to na velikosti stehen).

Pokud je maso už měkké, necháme pekáč odkrytý a stehna pečeme ještě chvíli, aby se vypekla kůžička. Pak je naporcujeme (odstraňte kromě kostí i ostré tuhé šlachy) a podáváme s pečenou zeleninou, kterou můžeme doplnit ještě čerstvým pečivem, šťouchanými bramborami nebo rýží.

  • 4 porce
  • středně náročné
  • nad 2 hodiny

TIP:

Pečení s kostí mu dodá ještě výraznější chuť a zelenina potřebný šmrnc a svěžest.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama