Kuře na paprice podle Petry Černocké

Suroviny:  1 kuře  50 g slaniny  1 cibuli  1 lžíce mleté sladké papriky  400 ml drůbežího vývaru  5 kuliček nového koření  1 lžíci másla  1 lžíci hladké mouky  200 ml zakysané smetany  sůl

Postup: Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme.

Také vás může zajímat ...

Každou porci osolíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme ji rozpustit v kastrolu se silným dnem. Kuře na ní opečeme ze všech stran dozlatova. Pak maso vyjmeme, do kastrolu nasypeme nadrobno nasekanou cibuli a smažíme ji, až zesklovatí.

Pak ji zaprášíme mletou paprikou, kterou krátce osmahneme, vrátíme maso, přidáme nové koření a zalijeme asi polovinou vývaru. Pod pokličkou dusíme asi 40 minut, pravidelně doléváme vývar. Když je maso měkké, vyjmeme ho a obereme z kostí.

Máslo propracujeme s moukou na kuličku a vložíme ji do hrnce, rozšleháme tak, aby nebyly v omáčce žmolky, provaříme asi 10 minut a vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby sůl. Ještě přivedeme k varu a pak omáčku přecedíme na maso.

Podáváme s knedlíkem nebo s rýží..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...