Kvašená zelenina pickles

Kysaná zelenina vám dodá pořádnou dávku zdravých probiotik a vlákniny. Můžete použít i další druhy – okurky, rajčata, květák, brokolici…

Příprava: 55 min (bez fermentování)

Náročnost: x

Cena: 35 Kč

Potřebujete:

500 g bílého zelí

200 g mrkve

100 g cibule

100 g papriky

15–20 g mořské soli

kousek křenu

kopr

2 stroužky česneku

bobkový list

nové koření

1 Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nahrubo nebo a cibuli a papriku na proužky. Zeleninu smíchejte ve velké míse se solí, strouhaným křenem, prolisovaným česnekem a kořením a rukama zeleninu mačkejte, až začne pouštět šťávu.

2 Potom ji silou napěchujte do čisté 4l nádoby a zatěžkejte ji, aby se do ní nedostalo moc vzduchu. Postavte ji do hlubší misky a nechte stát 4–6 dní při teplotě cca 20 °C.

3 Když je zelenina zkvašená, měkká a je v ní hodně šťávy, přendejte ji do menších zavařovacích sklenic. Zelenina musí být vždy ponořená ve šťávě. Uložte do ledničky, kde vydrží i několik měsíců.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...