Moje chvilka pohody

Květáková polévka

Jemná květáková polévka se zeleninou chutná výtečně s krajícem čerstvého chleba.

Suroviny na 4 porce - 300 g květáku - 40 gramů másla - 120 g mrkve - 1 cibule - 50 g hladké mouky - 50 g sterilizované papriky - 1 vejce - 1 kostka zeleninového bujónu - sůl, pepř - ½ lžičky kmínu - 1 svazek petrželky

Postup

1. Květák důkladně omyjte a rozeberte na růžičky. Košťál, očištěnou mrkev a cibuli pokrájejte najemno.

2. Na rozehřátém másle zpěňte cibuli a mrkev. Zaprašte moukou a ještě lehce osmahněte. Zalijte asi 800 ml studené vody. Dobře promíchejte a uveďte do varu.

3. Přidejte květák, sterilizovanou papriku a bujón. Okořeňte a zvolna vařte asi 15 minut. Občas promíchejte.

4. Nakonec do polévky vmíchejte vejce a nasekanou petrželku, a krátce povařte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden