Lahodná roláda

Suroviny:

4 středně velká vejce

150 g cukru

1 balíček vanilkového cukru

75 g mouky

75 g škrobu

1 čajová lžička prášku do pečiva

250 g čokolády na vaření

125 g moučkového cukru

250 g měkkého másla nebo margarinu

2 polévkové lžíce rumu

moučkový cukr na posypání

Postup:

Bílky vyšleháme se 4 polévkovými lžícemi vody do tuhého sněhu. Opatrně přisypáváme 150 g cukru a vanilkový cukr. Potom postupně vmícháváme žloutky. V další nádobě smícháme mouku, škrob a prášek do pečiva a prosejeme na vaječnou hmotu. Opatrně vmícháme. Piškot přelijeme na plech, vyložený pečicím papírem a uhladíme.

Pečeme v předehřáté troubě 10 – 12 minut, pak vyklopíme na vlhkou utěrku, posypanou 2 polévkovými lžícemi cukru.

Opatrně odstraníme pečicí papír a necháme piškot vychladnout.

Mezitím nahrubo nastrouháme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni. Moučkový cukr prosejeme a vyšleháme s tukem ručním šlehačem do krému. Pak opatrně přidáváme čokoládu a rum. Piškot potřeme 2/3 krému a srolujeme. Ozdobíme ho zbylým krémem. Necháme hodinu odpočívat v chladu a případně posypeme moučkovým cukrem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

reklama