Můj čas na kafíčko

Lahodná roláda

Suroviny:

4 středně velká vejce

150 g  cukru

1 balíček vanilkového cukru

75 g mouky

75 g škrobu

1 čajová lžička prášku do pečiva

250 g čokolády na vaření

125 g moučkového cukru

250 g měkkého másla nebo margarinu

2 polévkové lžíce rumu

moučkový cukr na posypání

Postup:

Bílky vyšleháme se 4 polévkovými lžícemi vody do tuhého sněhu. Opatrně přisypáváme 150 g cukru a vanilkový cukr. Potom postupně vmícháváme žloutky. V další nádobě smícháme mouku, škrob a prášek do pečiva a prosejeme na vaječnou hmotu. Opatrně vmícháme. Piškot přelijeme na plech, vyložený pečicím papírem a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě 10 – 12 minut, pak vyklopíme na vlhkou utěrku, posypanou 2 polévkovými lžícemi cukru. Opatrně odstraníme pečicí papír a necháme piškot vychladnout.

Mezitím nahrubo nastrouháme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni. Moučkový cukr prosejeme a vyšleháme s tukem ručním šlehačem do krému. Pak opatrně přidáváme čokoládu a rum. Piškot potřeme 2/3 krému a srolujeme. Ozdobíme ho zbylým krémem. Necháme hodinu odpočívat v chladu a případně posypeme moučkovým cukrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden