Lilková musaka

Musaka je typický balkánský pokrm. Obyčejně se připravuje z brambor, zkuste ji ale z báječného lilku.

Ingredience: 3 velké lilky, 200g hladké mouky, 1 kg rajčat, 200 g čedaru, 8 vajec, olivový olej, máslo na vymazání formy, 1,5 lžičky soli, pepř, čerstvá bazalka

Postup: Lilky oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 0,5 cm. Mouku přesypte do hlubokého talíře a smíchejte s 1 lžičkou soli. Lilky v mouce obalte a opečte je na rozpáleném oleji. Pak je odložte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku.

Rajčata také nakrájejte na půlcentimetrové plátky, sýr nastrouhejte nahrubo. Zapékací misku vymažte máslem a vrstvěte do ní lilky, rajčata a sýr, dokud připravené suroviny nespotřebujete. Poslední vrstvu by měly tvořit lilky.

V misce rozšlehejte vejce se zbylou solí a pepřem a nalijte je přes lilky tak, aby protekla všemi vrstvami. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 45 minut. Podávejte ozdobené bazalkou.

K musace se také výborně hodí i nadýchaný cuketový chléb. Do pokrmu se můžete hned pustit a uvidíte, že si tuto variantu rovněž zamilujete

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...