Losos se špenátem

K opečenému lososu na pánvi se smetanovým špenátem se báječně hodí třeba šťouchané brambory.

Suroviny na 4 porce – 4 filety z lososa – 1 cibule – 500 g listového mraženého špenátu – 100 ml smetany ke šlehání – 1 citron – sůl, pepř – máslo – olivový olej – hladkolistá petrželka

Postup

1. Filety lososa omyjte, osušte, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.

Také vás může zajímat ...

2. Cibuli pokrájejte na jemné kostičky, mražené špenátové listy nechte povolit, pak je nasekejte nahrubo.

3. Na oleji zprudka osmahněte cibuli, vmíchejte špenát a poduste, dokud se většina vody neodpaří. Pak přilijte smetanu a prohřejte. Na másle opečte filety z obou stran.

4. Naservírujte na talíře, ozdobte petrželkou a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...