Moje chvilka pohody

Losos se špenátem

K opečenému lososu na pánvi se smetanovým špenátem se báječně hodí třeba šťouchané brambory.

Suroviny na 4 porce - 4 filety z lososa - 1 cibule - 500 g listového mraženého špenátu - 100 ml smetany ke šlehání - 1 citron - sůl, pepř - máslo - olivový olej - hladkolistá petrželka

Postup

1. Filety lososa omyjte, osušte, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.

2. Cibuli pokrájejte na jemné kostičky, mražené špenátové listy nechte povolit, pak je nasekejte nahrubo.

3. Na oleji zprudka osmahněte cibuli, vmíchejte špenát a poduste, dokud se většina vody neodpaří. Pak přilijte smetanu a prohřejte. Na másle opečte filety z obou stran.

4. Naservírujte na talíře, ozdobte petrželkou a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden