Losos se špenátem

K opečenému lososu na pánvi se smetanovým špenátem se báječně hodí třeba šťouchané brambory.

Suroviny na 4 porce – 4 filety z lososa – 1 cibule – 500 g listového mraženého špenátu – 100 ml smetany ke šlehání – 1 citron – sůl, pepř – máslo – olivový olej – hladkolistá petrželka

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Filety lososa omyjte, osušte, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.

2. Cibuli pokrájejte na jemné kostičky, mražené špenátové listy nechte povolit, pak je nasekejte nahrubo.

3. Na oleji zprudka osmahněte cibuli, vmíchejte špenát a poduste, dokud se většina vody neodpaří. Pak přilijte smetanu a prohřejte. Na másle opečte filety z obou stran.

4. Naservírujte na talíře, ozdobte petrželkou a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...