Marinovaný skopový špíz

Suroviny na 6 porcí:

1 kg libového skopového masa (na kostky asi 2,5 cm)

Také vás může zajímat ...

2 lžíce citronové šťávy

sůl

6 najemno nasekaných stroužků česneku

2 lžičky čubrice

2 lžičky najemno nasekaného čerstvého zázvoru

4 najemno nasekané čerstvé červené nebo zelené chilli papričky

2 lžičky mletého římského kmínu

2 lžičky mletého koriandru

1 lžička kurkumy

3 nahrubo nakrájené velké cibule

2 lžíce rostlinného oleje

3 velká nakrájená rajčata

2 lžičky zrnek římského kmínu

2 lžíce nakrájeného čerstvého koriandru

rozmarýn

Postup:Nakrájejte skopové, podle chuti osolte, přidejte citronovou šťávu, polovinu česneku, polovinu zázvoru, polovinu chilli, polovinu římského kmínu i mletého koriandru a kurkumu, všechno dejte do misky a důkladně promíchejte. Zatěžkejte, přikryjte a nechte asi 3 hodiny marinovat. Do mixéru nebo šlehače dejte cibuli a rozmixujte do hladké pasty.

Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte zbytky česneku, zázvoru a chilli, na mírném ohni za stálého míchání smažte asi 1 minutu.

Vmíchejte cibulovou pastu a duste asi 7–10 minut, dokud cibule nezměkne a nezhnědne.

Přidejte rajčata a vařte dalších 10 minut, dokud nezměknou a nevytvoří kaši. Přisypte zbytek koření – mletý římský kmín, mletý koriandr, kurkumu, zrnka římského kmínu a čerstvý koriandr. Poduste dalších 5 minut. Na 12 špejlí lehce potřených olejem napíchejte kousky skopového. Posypte čubricí a drceným rozmarýnem. Pečte na středně rozpáleném grilu asi 7–10 minut, dokud maso není hotové.

Servírujte v misce a omáčku buď přelijte přes kebab, nebo ji servírujte zvlášť v misce.Podávejte s Avarem, ostrou pikantní rajčatovou nebo cibulovou omáčkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...