Mexická kuřecí křidýlka

Mezi nejoblíbenější hereččiny pokrmy patřilo mexické kuře, a i když dělala častěji jen křidýlka, tak je stejně označovala jako kuře.

Ingredience: 20 kuřecích křídel, 750 ml vody, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sezamových semínek, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce švestkových povidel, ½ lžičky hořčičného semínka, 1 cibule, 1 paprikový lusk, ½ lžičky cukru, 1 lžička Liquid Smoke (tekutý kouř), 1 feferonka (ale nemusí být), sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup: Přes noc naložíme očištěná křídla do osolené vody, do které přidáme pár kapek Liquid Smoke (je běžně k dostání). Křídla scedíme a vyskládáme je do vymaštěného pekáčku. Průběžně je potíráme tukem, který vybíráme ze dna nádoby. Po půl hodině je posypeme sezamovými semínky a pečeme ještě 15 až 20 minut.

Připravíme si omáčku z kečupu, rajčatového protlaku, povidel, hořčičného semínka, nadrobno nakrájené cibule a zelené papriky na nudličky, nasekané feferonky, cukru, soli, pepře.

Vše rozvaříme a křidélka omáčkou přelijeme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...