Mrkvový bramborák

Suroviny na 4 porce:

● 1 velká mrkev
● 4 větší brambory
● 6 stroužků česneku
● 1 podle chuti špetka soli
● 2 celá vajíčka
● 2 lžíce polohrubé mouky
● špetka sušené majoránky
● 1 hrnek řepkového oleje na smažení

Postup:

Mrkev a brambory očistíme, nastrouháme nahrubo, přidáme utřený česnek, mouku (hladkou nebo polohrubou), vejce, osolíme a podle chuti okořeníme.

Všechny suroviny dobře promícháme, směs rozdělíme na čtyři stejné porce a z každé vytvoříme placičku. Na pánvi rozehřejeme tuk a bramboráky na něm osmažíme po obou stranách dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...