Můj kousek štěstí

Mrkvový salát s jablky a jogurtem

Pravidelné chroupání mrkve prospívá zraku, pokožce, snižuje cholesterol a má spoustu dalších zdraví prospěšných účinků. 

Potřebujete:

600 g mrkve, 3 ks jablka, 1 šálek bílého jogurtu, hrst hrozinek, citronovou šťávu, cukr, bylinky na ozdobu

Postup:


  1. Mrkev omyjte, oškrábejte a nastrouhejte na jemnějším struhadle. Hrozinky namočte do teplé vody.

  2. Jablka nakrájejte na kousky. Nastrouhanou mrkev zakapejte citronovou šťávou, podle chuti oslaďte a promíchejte s nabobtnalými hrozinkami.

  3. Nandejte na misky, na každou přidejte kousky jablek a kopeček jogurtu, můžete dozdobit čerstvými bylinkami. Podávejte jako salát k pokrmům nebo jako samostatnou svačinku. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden