Nakládaní utopenci

Naložit si doma utopence není žádná věda, ovšem nutně potřebujete dvě základní věci – kvalitní buřty a poctivě kyselý lák.

Ingredience: cca 20 špekáčků, 3 feferonky, 4 cibule, 5 kyselých okurek, 1 malá sklenice kysaného zelí

Na nálev: 1 litr octa, 700 ml vody, 1 lžíce celého pepře, 7 bobkových listů, 1,25 kg mrkve

Postup: Začněte nálevem. Smíchejte ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujte koření a zalijte lákem. Přidejte mrkev a krátce povařte.

Oloupané špekáčky naplňte feferonkou, cibulí a okurkou – do každého utopence jeden klínek od každého. Nakonec buřt ucpěte kysaným zelím. Zalijte vlažným lákem a nechte 14 dní uležet v chladu.

Poté se do nich můžete s chutí pustit. Jednoduché a neuvěřitelně dobré.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...