Opilá bábovka s rumem

Skvělý moučník v podání Ivana Vyskočila vždy chutná trochu jinak a má také jinou hladinku alkoholu, takže s mírnou nadsázkou se dá říci, že není radno po velké porci sedat za volant.

Ingredience: 250 g másla, 250 g tvarohu, 180 g cukru, 4 vejce, 100 ml rumu, 150 g polohrubé mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, 1 kypřicí prášek, 100 g ořechů, klidně směs ořechů, 100 g rozinek předem namočených v rumu

Také vás může zajímat ...

Postup: Na bábovku používáme ingredience, které mají pokojovou teplotu. Do mísy dáme změklé máslo s cukrem a třeme dohladka. Po lžících přidáváme tvaroh. Oddělíme bílky od žloutků, ty zašleháme do krému. Do krému vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nemáme-li špaldovou, nahradíme ji polohrubou. Přidáme rozinky, rum a dobře těsto propracujeme.

Z bílků ušleháme sníh, který i s nasekanými ořechy vmícháme do těsta.

Nalijeme do bábovkové formy a upečeme při 180 °C 45 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...