Osvěžující jahodová polévka

Polévku můžete podávat v horkých letních dnech místo dezertu.

Suroviny na 4 porce:

250 ml jablečného džusu, 250 ml vody, 180 ml cukru krystal, 500 g nakrájených jahod, 200 g bílého jogurtu, 100 ml smetany na šlehání, skořice

Na zdobení:

Také vás může zajímat ...

nakrájené jahody, lístky máty

Postup:

1.V kastrůlku smícháme jablečný džus se 180 ml vody, cukrem a skořicí. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme. Potom odstavíme a necháme vychladnout.

2. Rozkrájené jahody, zbytek vody a jogurt rozmixujeme do hladka. Potom přidáme směs z jablečné šťávy, vody, cukru a skořice a všechno důkladně rozšleháme nebo rozmixujeme.

3. Polévku dáme alespoň na hodinu do lednice. Pak ji rozlijeme do hlubokých talířů, které uprostřed zakápneme smetanou a dozdobíme jahodami nakrájenými na kolečka a lístky čerstvé máty.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...