Osvěžující jahodové mlsání

Zmrzlinový dort a nanuky na špejli lze dělat také velmi netradičně. Se skvělým nápadem na originální zdobení přišla cukrářka Stanislava Mutlová, jejíž PunkRockCakes se nese právě na vlně úspěchu. Přinášíme skvělý jahodový Mrož zdobený načechraným piškotem a čokoládou.

Suroviny:
1x nanuk Mrož Jahoda v tmavé čokoládě
bílou čokoládu cca 30-50g
100g celá vejce
80g cukr krupice
30g hladké mouky jedlou barvu na vytvoření „microwave sponge“

Nejprve vyšlehejte vajíčka s cukrem, dokud se nevytvoří dokonale nadýchaná sněhová pěna. Přidejte trochu červené barvy a následně do směsi po troškách přimíchávejte mouku. Až bude pěna hotová (nadýchaná konzistence s viditelnými bublinami vzduchu). Poté vezměte papírový nebo plastový kelímek a do půlky naplňte pěnou a vložte ho do mikrovlnné trouby na plný výkon na 30 vteřin.

Po vyjmutí z mikrovlnné trouby položte kelímek vzhůru dnem na prkýnko. Pozn.: Kelímek musíte zespodu proděravět (4 dírky), aby z něj utíkala pára. Na talíř dejte nanuk Mrož Jahoda, vezměte hrubší štětec a namočte ho do rozpuštěné bílé čokolády a udělejte nepravidelný tah štětcem. Z kelímku vyndejte piškot, roztrhejte na menší kousky. Na čáru z čokolády posaďte kousek piškotu. .

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...