Moje chvilka pohody

Palmiers s čokoládou

Křehké francouzské pečivo má mnoho variant. Od klasické skořicové s cukrem až po luxusní s čokoládou.

Suroviny na 10 kusů - 1 balení listového těsta - 180 g kvalitní hořké čokolády - 40 g másla - 4 lžíce kakaa - 1 vejce - moučkový cukr na poprášení - pečicí papír

Postup

1. Z těsta vyválejte obdélník přibližně 30x40 cm, silný asi 3 mm. Vejce našlehejte s trochou vody a potřete jím těsto.

2. Čokoládu, kakao a máslo rozpusťte ve vodní lázni a pak směsí potřete těsto. Rolujte proti sobě z protilehlých stran. Dejte na tác a vložte na 70 minut do lednice.

3. Těsto nakrájejte na 1 cm silné plátky a ty rozložte na plech s pečicím papírem. Pečte asi 6 minut při 210 ºC.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden