Palmiers s čokoládou

Křehké francouzské pečivo má mnoho variant. Od klasické skořicové s cukrem až po luxusní s čokoládou.

Suroviny na 10 kusů – 1 balení listového těsta – 180 g kvalitní hořké čokolády – 40 g másla – 4 lžíce kakaa – 1 vejce – moučkový cukr na poprášení – pečicí papír

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Z těsta vyválejte obdélník přibližně 30×40 cm, silný asi 3 mm. Vejce našlehejte s trochou vody a potřete jím těsto.

2. Čokoládu, kakao a máslo rozpusťte ve vodní lázni a pak směsí potřete těsto. Rolujte proti sobě z protilehlých stran. Dejte na tác a vložte na 70 minut do lednice.

3. Těsto nakrájejte na 1 cm silné plátky a ty rozložte na plech s pečicím papírem. Pečte asi 6 minut při 210 ºC.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...