Pečená husa s jablky – Svatomartinská

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

1 husu (přibližně 4 kg) bez krku a konců křídel, 8 až 10 kyselejších, středně velkých jablek, sůl, kmín, špetku skořice, špetku hřebíčku

Postup:

  1. Husu důkladně nasolte a nechte v chladu odležet alespoň hodinu. Pak ji důkladně okmínujte, a vložte do pekáče se špejlemi na dně, aby se nepřichytila. Podlijte husu 150 ml vody. V troubě předem vyhřáté na 220 °C ji pečte 15 minut. Pak teplotu snižte na 180 °C, husu zakryjte alobalem a pečte 3 až 4 hodiny doměkka. Záleží na typu a výkonu trouby. Během pečení propíchněte vidličkou kůži na prsou a stehnech, aby mohl vytékat tuk. Ten sbírejte naběračkou do kastrůlku.
  2. Asi 20 minut před koncem pečení přidejte k huse jablka rozkrojená na poloviny, okořeněná skořicí a hřebíčkem.
  3. Hotovou husu podávejte s jablky, bramborovými knedlíčky a brusinkovým zelím (viz předchozí recept). .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...