Pečená kachní stehna na švestkách

Suroviny:  4 kachní stehna  cca 15 kusů švestek  2 cibule  2 hvězdičky badyánu  1 lžička skořice  1 hrst čerstvého tymiánu a rozmarýnu  4 stroužky česneku  sůl a pepř Postup:  Troubu předehřejeme na 170 °C.

Do pekáče dáme rozkrojené vypeckované švestky, na měsíčky nakrájené cibule, celé oloupané stroužky česneku, 2 hvězdičky badyánu, tymián a rozmarýn. Nyní vše posypeme mletou skořicí a osolíme.  Kachní stehna omyjeme a osušíme.

Také vás může zajímat ...

Nyní je osolíme, opepříme a položíme na švestky s cibulí a spol. Na maso ještě můžeme položit snítky tymiánu a rozmarýnu. Vše podlijeme vodou, přiklopíme poklicí nebo alobalem a dáme péct asi na 90 až 120 minut, podle velikosti stehen.

 Po této době maso odkryjeme, mělo by být už pěkně měkké. Teplotu trouby zvýšíme na 190 stupňů a vše pečeme ještě asi 30 minut dozlatova. Během této doby stehna přeléváme výpekem, případně ještě podléváme vodou.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...