Pečená žebírka na medu

Krásně vypečená vepřová žebírka naložená v naší marinádě jsou neodolatelnou dobrotou.

Ingredience: 2 kg vepřových žebírek Marináda: 1 citron, 4 lžíce worcesterové omáčky, 3 lžíce oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička sladké papriky, ½ lžičky drceného kmínu, ½ lžičky mletého sušeného česneku, ½ lžičky sušené bazalky, ½ lžičky mletého pepře, 2 lžičky kremžské hořčice, lžička soli, česnek

Také vás může zajímat ...

Postup: V misce nejdříve spojíme šťávu vymačkanou z citronu s medem. Postupně přidáme všechny sypké ingredience na marinádu a dobře je promícháme. Do směsi přidáme olej, kremžskou hořčici, sójovou a worcesterovou omáčku a vše podle chuti dosolíme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.

Žebra nakrájíme po kosti na jednotlivé dílky, nasolíme je, mírně potřeme marinádou, vyskládáme je do pekáčku a vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme je 10 minut, pak oheň zmírníme na 180 °C a pečeme ještě zhruba 40 minut.

Žebra vyjmeme z trouby, zalijeme zbytkem medové marinády a při teplotě 160 °C necháme zkaramelizovat a máme hotovo.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...