Pivní polévka se sýrem

Kvůli pikantní chuti potěší tato netradiční polévka hlavně pánské osazenstvo domácnosti. Nehodí se tedy pro osoby citlivé na pepř a příchuť piva.

Potřebujete:

1 l kuřecího vývaru, 250 ml černého piva, 200 g strouhaného čedaru, 4 lžíce světlé jíšky, 2 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 lžičku čerstvě umletého pepře, sůl

Postup:

  1. V hrnci nechte na másle rozvonět česnek, radši na mírném plameni, ať se máslo nepřepálí a česnek nespálí.
  2. Poté přilijte vývar a pivo, opět zvyšte plamen a vše promíchejte.
  3. Když se tekutý základ ohřeje, přidejte jíšku. Za stálého míchání přiveďte polévku k varu, snižte plamen a nechte probublávat asi 10 minut.
  4. Nakonec přidejte sýr a nechte ho za stálého míchání zcela rozpustit. Polévku ihned podávejte.
  5. Polévku můžete ozdobit do křupava osmaženou slaninou, chlebovými krutony a sekanými čerstvými bylinkami..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...