Můj kousek štěstí

Pivní polévka se sýrem

Kvůli pikantní chuti potěší tato netradiční polévka hlavně pánské osazenstvo domácnosti. Nehodí se tedy pro osoby citlivé na pepř a příchuť piva.

Potřebujete:

1 l kuřecího vývaru, 250 ml černého piva, 200 g strouhaného čedaru, 4 lžíce světlé jíšky, 2 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 lžičku čerstvě umletého pepře, sůl

Postup:


  1. V hrnci nechte na másle rozvonět česnek, radši na mírném plameni, ať se máslo nepřepálí a česnek nespálí.

  2. Poté přilijte vývar a pivo, opět zvyšte plamen a vše promíchejte.

  3. Když se tekutý základ ohřeje, přidejte jíšku. Za stálého míchání přiveďte polévku k varu, snižte plamen a nechte probublávat asi 10 minut.

  4. Nakonec přidejte sýr a nechte ho za stálého míchání zcela rozpustit. Polévku ihned podávejte.

  5. Polévku můžete ozdobit do křupava osmaženou slaninou, chlebovými krutony a sekanými čerstvými bylinkami..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden