Pochoutkový burger s cizrnou

Grilovací sezona sice pomalu končí, ale my si ještě naposledy připomeneme léto. Zdravé burgery si uděláte i doma v troubě.

Ingredience: 300 g krůtích kousků, 1 balení tofu, 1 hrnek vařené cizrny, 1 stroužek česneku, 2 lžičky hořčice, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, olej

Postup: Krůtí kousky důkladně namelte. Tofu i cizrnu rozmixujte. Vše v misce smíchejte s masem. Přidejte vejce, sůl, pepř, hořčici a česnek. Pořádně promíchejte.

Přidejte vejce a trochu strouhanky. Opatrně vytvarujte burger. Dejte na plech. Troubu rozpalte na 200 stupňů a pečte zhruba 30 minut.

Vyndejte z trouby a nechte chviličku vychladnout. Naplňte své burgery podle chuti. Doporučujeme podávat s čerstvým salátem a domácí majonézou.

Tu připravíte tak, že 2 žloutky, 150 ml oleje, šťávu z citronu a hořčici dáte do nádoby a rozmixujete tyčovým mixérem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...