Moje sladké tajemství

Poctivá česnečka provoní byt

Suroviny:  6 stroužků česneku  700 ml hovězího vývaru  500 g kvalitní slaniny  sůl, pepř, majoránka  bílý chléb  čedar

Postup: Důkladně oloupeme česnek, tři stroužky na prolisování, tři nakrájíme na plátky. Nakrájíme na stejně velké kousky i slaninu a na pánvi a troše olivového oleje ji orestujeme. Až bude slanina pořádně orestovaná, zalijeme ji hovězím vývarem (počítáme, že ho máte připravený v mrazáku). Ochutíme pepřem a solí. Průběžně ochutnáváme a prolisujeme do vody tři připravené stroužky. Nakrájíme si na drobné kousky majoránku nebo libeček a dáme vařit do polévky. Nakonec si ještě orestujeme nakrájený chleba na kostičky a nastrouháme sýr. Tyto dvě ingredience dáme do polévky, až když stojí talíř na stole.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden