Podzimní dýňová polévka s česnekem

Dýňový krém je podle mnohých nejchutnější polévka v barvách podzimu.

Příprava: 60 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 17 Kč

Suroviny na 4 porce

– 1 menší dýně Hokkaido

– 1 palice česneku

– 750 ml zeleninového vývaru

– 150 ml smetany

– 5 lžic zakysané smetany

– máslo

– sůl

– dýňová semínka na ozdobu

Postup

1. Dýni omyjte, zbavte semínek a vláken, a nakrájejte. Dejte na plech. Přidejte oloupaný česnek, osolte a pečte s tlustým plátkem másla při 220 °C 35 minut.

2. Upečenou dýni s česnekem dejte do hrnce. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Odstavte a přilijte smetanu. Rozmixujte do hladkého krému.

3. Podávejte se zakysanou smetanou a dýňovými semínky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...