Polévka z červené čočky

Suroviny:  3 lžíce panenského olivového oleje  1 velká cibule  200 g červené čočky  1 l zeleninového vývaru  špetka mletého koriandru  čerstvý koriandr  sůl a kůra z citronu

Postup: Na oleji v hrnci osmahneme cibulku a mletý koriandr. Vsypeme propláchnutou čočku a zalijeme ji vodou nebo vývarem. Uvedeme do varu, pak plamen stáhneme a vše asi čtvrthodinku povaříme. Čočka se varem částečně rozpadne a polévku přirozeně zahustí. Jakmile je čočka měkká, už polévku jenom dochutíme, ozdobíme zelenými lístky i proužky citronové kůry, případně trochou šťávy.

Ozdobíme polévku trochou másla, které jsme rozetřeli s mletými mandlemi, a několika praženými mandlemi.

Také vás může zajímat ...
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...