Moje chvilka pohody

Polévka z rajčat a paprik

Výborná zeleninová polévka s bylinkami plná vitaminů a vlákniny.

Suroviny na 6 porcí - 1,2 l zeleninového vývaru - 400 g loupaných rajčat - 1 červená paprika - 1 zelená paprika - 2 žluté papriky - 1 cibule - 3 lžíce olivového oleje - 2 stroužky česneku - 1 lžíce sušené bazalky - sůl, pepř - pečicí papír

Postup

1. Papriky nakrájejte na čtvrtky, rozložte je na plech s pečícím papírem a pečte při 180 ºC asi 10 minut. Pak je zabalte do potravinářské folie a nechte 20 minut ležet. Rozbalte je, odstraňte z nich slupky a nakrájejte.

2. V hrnci na oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte rajčata, zalijte vývarem, dochuťte bazalkou, solí a pepřem a vařte přibližně 15 minut. Nakonec přidejte nakrájené papriky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden