Polévka z rajčat a paprik

Výborná zeleninová polévka s bylinkami plná vitaminů a vlákniny.

Suroviny na 6 porcí – 1,2 l zeleninového vývaru – 400 g loupaných rajčat – 1 červená paprika – 1 zelená paprika – 2 žluté papriky – 1 cibule – 3 lžíce olivového oleje – 2 stroužky česneku – 1 lžíce sušené bazalky – sůl, pepř – pečicí papír

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Papriky nakrájejte na čtvrtky, rozložte je na plech s pečícím papírem a pečte při 180 ºC asi 10 minut. Pak je zabalte do potravinářské folie a nechte 20 minut ležet. Rozbalte je, odstraňte z nich slupky a nakrájejte.

2. V hrnci na oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte rajčata, zalijte vývarem, dochuťte bazalkou, solí a pepřem a vařte přibližně 15 minut. Nakonec přidejte nakrájené papriky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...