Pomerančové řezy

Chutný a jemný moučník pro sváteční příležitosti s pudinkovým krémem.

Příprava: 70 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 5 Kč

Suroviny na 24 porcí

Na těsto

– 2 hrnky polohrubé mouky

– 1 hrnek pískového cukru

– 180 ml oleje

– 1 vanilkový cukr

– 4 vejce

– 1 prášek do pečiva

– tuk a hrubá mouka na plech

Na krém

– 300 ml mléka

– 1 vanilkový pudink

– 200 g másla

– 180 g moučkového cukru

Na rosol

– 50 ml pomerančové šťávy

– 60 g moučkového cukru

– 1 a ½ balení mleté želatiny

Postup

1. Vejce s cukry vyšlehejte. Přilijte olej a vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijte do hlubšího plechu. Pečte při 160 °C 35 minut.

2. Pudink rozmíchejte ve 100 ml mléka, zbylé mléko dejte vařit. Vmíchejte směs a uvařte pudink. Až vychladne, vyšlehejte ho s máslem a cukrem. Korpus rozřízněte a na dvakrát slepte krémem.

3. Želatinu nechte nabobtnat ve 20 ml šťávy. Přilijte zbylou šťávu, přisypte cukr a v horké vodní lázni rozpusťte. Mírně zchladlý rosol nalijte na moučník.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama