Pravá plzeňská merenda

Už jste někdy ochutnali pravou plzeňskou švestkovou merendu? Pokud ne, tak to rozhodně co nejdříve napravte a určitě nebudete litovat.

Ingredience: 1,5 kg vypeckovaných švestek, 2 lžíce cukru nebo více podle chuti, 1 lžička skořice, 1 litr vody, 1 hřebíček, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový nebo smetanový puding, bílé nebo jiné pečivo podle chuti

Také vás může zajímat ...

Postup: Švestky zalijeme vodou, přidáme skořici, cukr, hřebíček a dáme vařit, dokud švestky dostatečně nezměknou. Ve smetaně dobře rozmícháme pudingový prášek a přidáme do merendy. Je-li příliš hustá, přidáme 100 až 200 ml vody.

Švestkovou merendu podáváme nejlépe s bílým pečivem nebo upečeme placičky z kynutého koláčového těsta, kterým se na Plzeňsku říká rozpíčky.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...