Moje šťastná hvězda

Pravý maďarský guláš

Bez pálivé papriky by to nešlo

Guláš je původem pokrm maďarských pastevců, připravoval se nad otevřeným ohněm v kotlíku a měl podobu husté gulášové polévky. Zásadně se nemíchal, jen se kotlíkem potřásalo. My ho občas míchat budeme, ale postup a suroviny dodržíme.

Ingredience:


  • 800 g přední hovězí kližky

  • 3 cibule

  • 1 lžíce sádla

  • 3 stroužky česneku

  • 4 paprikové lusky

  • 1 lžička majoránky

  • 4 lžičky sladké mleté papriky

  • ½ lžičky mletého pepře

  • ½ až 1 lžička soli

  • voda na podlévání


Postup:

  • Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a osmahneme v kastrolu, nejlépe na sádle, ale můžeme i nahradit olejem. Když zesklovatí, přidáme mletou papriku a krátce zpěníme. Při tomto procesu stihneme oprat, vysušit a nakrájet maso na kostky, které pak přidáme do základu n Vše podusíme. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme pepř, utřený česnek a pod poklicí dusíme.

  • Zhruba po 35 minutách přidáme očištěné, opláchnuté a na kolečka nakrájené papriky (ideálně pálivé) podušené na zbylém tuku a majoránku. Pak už jen stačí guláš podusit doměkka.


Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden