Římský salát s kuřecími filety

Tento salát se výborně hodí jako hlavní jídlo do teplých jarních či letních dnů.

Suroviny na 4 porce – 200 g kuřecích prsou – 1 lžíce olivového oleje – sůl, pepř – 50 g parmezánu – 2 římské saláty

Také vás může zajímat ...

Na zálivku – 2 žloutky – 2 lžíce citronové šťávy – 1 lžička dijonské hořčice – 120 ml olivového oleje – 1 lžíce balzamikového octa

Postup

1. Římské saláty omyjte a odřízněte tvrdý košťál. Listy zbavené košťálu nakrájejte nebo natrhejte na menší kusy.

2. Na zálivku prošlehejte žloutky, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, olivový olej a balzamikový ocet. Zálivku vmíchejte do salátu.

3. Kuřecí prsa omyjte, osušte a z obou stran osolte a opepřete. Osmažte je zprudka na pánvi na rozpáleném oleji.

4. Na talíře naservírujte salát a navrch dejte kuřecí prsa a tenoučké plátky parmezánu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...