Rizoto s medovou dýní

Nádech medu a zázvoru udělá z rizota opravdový hřejivý podzimní pokrm!

Ingredience: 1 dýně (na kostičky), 220 g rýže, 60 ml olivového oleje, 1 lžíce medu, 850 ml zeleninového vývaru, 1 cibule, 2 řapíky, zázvor, 160 ml bílého vína, šťáva z citronu, 2 lžíce mascarpone, sůl, pepř

Postup: Dýni pokapejte 2 lžícemi oleje. Osolte a opepřete. Pečte ji 15 minut, potom ji vyndejte a zakapejte ½ lžíce medu. Vraťte do trouby na 15 minut.

Nakrájenou cibuli 2–3 minuty opékejte. Pak přidejte zázvor a rýži a míchejte, aby se všechna obalila. Vlijte víno a vařte, dokud se neodpaří. Přilévejte vývar a vařte, dokud nebude rýže hotová. Osolte a opepřete a vmíchejte mascarpone.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama