Ruský salát okroška

Suroviny na 2 porce:

¼ l vody

Také vás může zajímat ...

1 salátová okurka

1 svazek lahůdkové cibule

1 l mléka

svazek čerstvého kopru

2 svazky ředkviček

200 g šunky

3 lžíce majonézy

4 brambory

6 vajec dle chuti

ocet

sůl, mletý pepř

Postup:

Vejce uvařte v osolené vodě natvrdo. Nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kolečka. Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ředkvičky očistěte a nakrájejte. Šunku nakrájejte. Mléko rozšlehejte s majonézou a přidejte trochu vody. Brambory oloupejte, uvařte a nakrájejte na kostičky.

Do hrnce dejte vejce, brambory, okurku, cibuli, šunku a ředkvičky. Vše zalijte připraveným mlékem, přidejte sůl, pepř, ocet a nakrájený kopr.

Salát nechte vychladit v lednici.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...