Rybí nákyp se zelím

Suroviny na 4 porce:

800 g bílého hlávkového zelí

Také vás může zajímat ...

400 g tresčích filetů bez kůže

10 plátků toastového chleba bez kůrky

120 g mrkve

2 vajíčka

1 cibule

0,1 l smetany ke šlehání (33%)

80 g másla

muškátový květ

mletý bílý pepř, sůl

Postup:

1) Tresku rozmrazíme, zelí rozdělíme na listy, omyjeme je a 4 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, listy zprudka zchladíme v ledové vodě a necháme je okapat. Oddělíme 4 velké listy stranou a zbytek nakrájíme na jemné nudličky. Chléb natrháme na drobné kousky a zvlhčíme je smetanou. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, karotku nastrouháme nahrubo.

Cibuli s mrkví opečeme na lžíci másla do světle růžova, přidáme nudličky zelí a krátce podusíme.

Směs osolíme, opepříme a poprášíme muškátovým květem.

2) Z bílků a trochy soli ušleháme tuhý sníh. Dvě lžíce sněhu přidáme se žloutky a namočeným rozdrobeným chlebem do zelné směsi.Rybí maso umeleme, ochutíme solí, pepřem a po částech do něj vmícháme zbylý sníh. Zapékací mísu s vyššími okraji vymažeme zbylým máslem a vyložíme ji odloženými velkými zelnými listy. Rozetřeme do ní polovinu zelné směsi a na ni navršíme vrstvu rybího masa.

Zakryjeme ho opět vrstvou zelné směsi a vrch pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.

Mísu ponoříme do horké vodní lázně, vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a nákyp zvolna vaříme asi 50 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...