Šampaňský dort s malinami

Tak trochu opravdovým luxusem zavání šampaňský dort a přitom jeho příprava není příliš složitá.

Ingredience: 200 g malin, 3 vejce, 3 lžíce vody, 225 g moučkového cukru, 75 g polohrubé mouky,40 g škrobové moučky,1 prášek do pečiva, 3 plátky čiré želatiny, vanilkové aroma, 100 ml sektu, 500 g měkkého tvarohu, 200 g mascarpone, 100 g bílé čokolády, 30 g másla, špetka mořské soli

Také vás může zajímat ...

Postup: Základ si připravíme z bílků, které vyšleháme se špetkou soli, 3 lžícemi vody a 125 g cukru.Postupně vmícháme žloutky. Smícháme mouku se škrobovou moučkou a práškem do pečiva a přímo do pěny vmícháme. Dortovou formu vyložíme papírem na pečení, nalijeme do něj připravené těsto, které ještě urovnáme stěrkou a pečeme zhruba 25 minut na 200°C.

Z malin si připravíme pyré. Smícháme se 60 g cukru, sektem a 3 kapkami aroma. Vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu. Do tvarohu přidáme mascarpone, zbytek cukru a 2 kapky aroma. n Korpus rozpůlíme.

Na spodní část naneseme polovinu krému a malinovou hmotu, překryjeme zbytkem krému a druhým dílem korpusu. Rozpustíme máslo s čokoládou. Ještě horkou jí přelijeme dort.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...