Sicilské plněné trubičky

Smažené trubičky zvané cannoli plněné ricottou patří k tradičním moučníkům na Sicílii.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 200 g hladké mouky – 20 g cukru krystal – 20 g másla – 1 vejce – 50 ml bílého vína – 1 bílek – olej na smažení

Na náplň – 500 g ricotty – 3 lžíce moučkového cukru – hrst malin – hrst ostružin

Postup

1. Mouku promíchejte s cukrem. Přidejte máslo a celé vejce, propracujte, a postupně přilévejte víno. Vypracujte těsto a dejte ho odpočinout do lednice.

2. Těsto rozválejte na pomoučené ploše na plát silný 2 mm. Vykrájejte kruhy a nastočte je na paličky. Konce potřete rozšlehaným bílkem.

3. Cannoli smažte v hrnci v rozpáleném oleji. Pokládejte je na papírovou utěrku. Až vychladnou, odstraňte paličky.

4. Ricottu vyšlehejte s cukrem a vmíchejte rozmačkané ovoce. Krémem naplňte cannoli.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...