Moje chvilka pohody

Škubánky s mákem

Sladká jídla jsou oblíbená zejména u dětí, ale občas na ně dostanou chuť i dospělí.

Suroviny na 4 porce - 1 kg brambor - špetka soli - 300 g hrubé mouky - 250 g másla - 300 g moučkového cukru - 100 g mletého máku

Postup

1. Brambory oloupejte, rozkrájejte na čtvrtky a dejte vařit do osolené vody do poloměkka, asi 15 minut. Vývar pak sceďte do jiné nádoby a nechte stranou.

2. Brambory poté do necelé poloviny znovu zalijte vývarem a zasypte moukou. Rukojetí vařečky vytvořte ve směsi otvory tak, abyste viděli vývar. Hrnec vraťte na sporák, přiklopte a nechte povařit asi 15 minut na mírném plameni.

3. Brambory rozšťouchejte a propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu, až se přestanou lepit na vařečku. Máslo rozpusťte, ponořte do něj lžíci a z hmoty vykrajujte škubánky. Podávejte posypané cukrem s mákem a přelité máslem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden