Sladké lívance ke snídani

Suroviny:  250 g vychladlého dýňového pyré  200 g polohrubé mouky  1 lžička prášku do pečiva  2 lžíce cukru krupice  špetka soli  400 ml mléka  3 vejce  60 g másla  olej na smažení  jogurt, med a čerstvé ovoce na ozdobení

Postup: V misce metličkou smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. V jiné nádobě společně prošleháme mléko, žloutky, rozpuštěné máslo a dýňové pyré. Do třetice ušleháme z bílků a cukru pevný sníh. Mléčnou směs nalijeme k moučné směsi a krátce promícháme, aby se vše spojilo.

Také vás může zajímat ...

Přidáme sníh a jemně zapracujeme, docela dobře to jde použitou metličkou od sněhu. Na rozehřáté, lehce olejem potřené pánvi smažíme postupně malé lívanečky. Těsto obsahuje cukr a proto se snadno přichytává, raději použijeme pánev s nepřilnavým povrchem.

Podáváme teplé, přelité medem, s hustým jogurtem a posypané trochou ovoce.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...