Sladkokyselá polévka s vejcem

Kulajda od Nadi Konvalinkové je příjemně sladkokysele vyvážená a prostě báječná. Tak neváhejte a připravte si ji podle jejího vyzkoušeného receptu.

Ingredience: 400 g čerstvých nebo 50 g sušených hub, 1 litr vody, 600 g brambor, 750 ml vody, 1 lžička kmínu, 1 špetka soli na brambory, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání, 1 hrst kopru, 2 až 3 vejce, sůl, 1 lžíce kvasného octa, 1 lžíce třtinového cukru

Také vás může zajímat ...

Postup: Nejdříve oloupeme brambory, nakrájíme je na menší kostičky a dáme je vařit asi do 750 ml osolené vody.Ještě přidáme kmín a vaříme je do poloměkka. V druhém kastrůlku uvaříme nakrájené houby v asi 250 ml vody. Vaříme je doměkka, pak je celé i s vývarem z hub přidáme k bramborám. Polévkový základ zahustíme smetanou s hladkou moukou. Pokud se nám udělaly hrudky, nevadí, směs přecedíme.

Provaříme asi ještě 20 minut. Během vaření přidáme lžíci octa, která zabrání dalšímu měknutí brambor. Na závěr polévku dosolíme a přidáme třtinový cukr. Po uvaření přidáme do polévky čerstvý nasekaný kopr.

Podáváme s vejcem vařeným natvrdo a rozkrojeným na půl.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...