Slovenská fazolačka

Suroviny na 6 porcí:

300 g fazolí

Také vás může zajímat ...

5 brambor

8 kuliček pepře

2 bobkové listy

3 kuličky nového koření

2 klobásky (typu čabajka)

6 velkých žampionů

2 cibule

6 lžic sádla

2 lžíce hladké mouky

1 lžíce sladké papriky

½ l mléka

250 ml zakysané smetany (nebo šlehačky)

4 stroužky česneku

1 lžíce octa

1 lžíce cukru

1 lžička soli

Postup:

Fazole namočte přes noc do vody. Ráno vodu vyměňte, přidejte sůl, bokový list, pepř a nové koření a uvařte je do poloměkka. Přidejte brambory na kostičky. Vedle orestujte na polovině sádla plátky žampionů. Až jsou fazole s brambory měkké, vložte kolečka klobásy a žampiony. Přilijte smetanu rozkverlanou s mlékem.

Zahustěte jíškou ze sádla, nasekané a zpěněné cibule, hladké mouku a sladké papriky. Polévku nechte přejít varem. Dochuťte česnekem, solí, cukrem a trochou octa. Extra tip: Místo klobásy je možné uvařit asi 300 g uzeného masa, nakrájet je na kostičky a i s vývarem přidat do polévky, kterou však musíte trochu zredukovat. Podávejte s pečivem nebo chlebem.

Polévka je vydatná a nahradí večeři.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...