Moje chvilka pohody

Smažený vepřový řízek

Žádná hostina nebo oslava se neobejde bez tradičního smaženého řízku v trojobalu.

Příprava: 20 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 20 Kč

Suroviny na 4 porce

- 600 g vepřové kýty

- 2 vejce

- hladká mouky

- strouhanka

- 100 ml mléka

- sůl, pepř

- olej na smažení

Postup

1. Maso nakrájejte na plátky a z obou stran naklepejte. Osolte a opepřete.

2. Do hlubokých talířů si připravte hladkou mouku, vejce rozkvrdlaná s mlékem a špetkou soli, a strouhanku.

3. Maso postupně obalte, ideálně dvakrát po sobě.

4. Řízky smažte na pánvi v dostatečném množství oleje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden