Smažený vepřový řízek

Žádná hostina nebo oslava se neobejde bez tradičního smaženého řízku v trojobalu.

Příprava: 20 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 20 Kč

Suroviny na 4 porce

– 600 g vepřové kýty

– 2 vejce

– hladká mouky

– strouhanka

– 100 ml mléka

– sůl, pepř

– olej na smažení

Postup

1. Maso nakrájejte na plátky a z obou stran naklepejte. Osolte a opepřete.

2. Do hlubokých talířů si připravte hladkou mouku, vejce rozkvrdlaná s mlékem a špetkou soli, a strouhanku.

3. Maso postupně obalte, ideálně dvakrát po sobě.

4. Řízky smažte na pánvi v dostatečném množství oleje.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama