Moje šťastná hvězda

Šneci s bylinkovou nadílkou

Skvělý předkrm na svátečním stole

Šneci na český vánoční stůl patří už více než 100 let, věděli jste to? Jejich příprava je velice jednoduchá a chutnají skvěle.

Ingredience:


  • 12 šneků

  • 3 lžíce rozpuštěného másla

  • 1 lžička čerstvé petržele

  • 1 stroužek česneku

  • špetka pepře

  • sůl


Postup:

  • Propláchnuté šneky uvaříme doměkka v neosolené vroucí vodě.
    Ty pak vyjmeme pinzetou z ulity, dobře je očistíme a nasekáme je nadrobno.

  • Přidáme rozměklé máslo, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, pepř, sůl podle chuti a vše důkladně promícháme.

  • Ulity dáme do vody a vyvaříme je, pak je scedíme a vychladíme. Plníme je připravenou směsí a zapečeme 8 až 10 minut v předehřáté troubě na 160° C.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden