Souvlaki s tzatziki

Klasikou jsou tzatziki, které se hodí jako příloha k hlavním jídlům, ale zaslouží si i vlastní misku mezi předkrmy.

Ingredience: Souvlaki (špízy): 1 kg vepřových kostek, 2 stroužky česneku, ½ citronu (kůra), čerstvý rozmarýn, 1 lžička mleté sladké papriky, extra panenský olivový olej, mořská sůl v mlýnku, černý pepř, 100 ml suchého bílého vína

Tzatziki: 1 okurka, 3 stroužky česneku, ½ citronu (šťáva), 1 lžička extra panenského olivového oleje, 400 g smetanového bílého jogurtu řeckého typu, čerstvá máta

Příloha: 4–6 tortilla placek, čerstvá rukola

Postup: V míse smíchejte nastrouhaný česnek, citronovou kůru, nasekaný rozmarýn a mletou červenou papriku, přilijte olivový olej, osolte a opepřete. Vepřové maso vložte do marinády a nechte v lednici marinovat 3–4 hodiny.

Maso napíchejte na dřevěné špejle a opečte. Podlijte vínem, přendejte do zapékací mísy, přelijte výpekem, přikryjete alobalem a dopečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut.

Na tzatziki v míse smíchejte nahrubo nastrouhanou okurku, najemno nastrouhané 3 stroužky česneku, sůl, pepř, citronovou kůru a šťávu. Přidejte olivový olej, bílý jogurt a nasekanou mátu.

Tortilla placky opečte z obou stran a máte hotovo.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...