Špagety s pistáciovou omáčkou a orestovanými krevetami

Suroviny na 2 porce:

● 200 čerstvých špaget
● 12 tygřích krevet
● 30 g másla + na opečení strouhanky
● 0,2 l smetany ke šlehání
● 70 g loupaných pistácií + na ozdobu
● 0,1 l kuřecího vývaru
● 2 lž. olivového oleje
● 4 lž. čerstvé strouhanky
● kůra z 1 pomeranče
● cukr a sůl na dochucení

Postup:

1. Krevety oloupeme (necháme jim ocásek), očistíme je, opláchneme a necháme okapat. Pistácie rozmixujeme spolu se smetanou na pastu a podle chuti osolíme a přisladíme.

Ve vroucí osolené vodě uvaříme zvolené těstoviny přesně podle návodu. Mezitím na velké pánvi rozehřejeme rostlinný olej a zprudka na něm opečeme krevety, stačí zhruba minuta.

2. Zalijeme je vývarem, přidáme máslo a necháme vývar trochu odvařit. Přidáme pistáciovou pastu a vše promícháme. Uvařené špagety slijeme a vsypeme na pánev.

Vše promícháme tak, aby se těstoviny smíchaly s omáčkou. Porce rozdělíme na jednotlivé talíře a dozdobíme nastrouhanou kůrou z pomeranče, nahrubo nasekanými pistáciemi a na másle opečenou strouhankou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

reklama