Špenátový quiche s fetou

Tento vynikající bezmasý koláč bude chutnat i zarytému odpůrci špenátu.

Příprava: 50 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 17 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

– 150 g másla

– 270 g hladké mouky

– 1 vejce

– ½ lžičky soli

– 2 lžíce studené vody

Na náplň

– 400 g špenátových (mražených) listů

– 1 cibule

– 200 g sýru feta

– 3 vejce

– 200 ml šlehačky

– 4 stroužky česneku

– špetka muškátového oříšku

Postup

1. Všechny suroviny na těsto zpracujte na kompaktní hmotu a nechte hodinu v lednici.

2. Na náplň v pánvi na oleji osmažte cibuli, přidejte mražený špenát, nechte ho povolit a chvilku povařte. Odstavte z ohně a přidejte nakrájenou fetu a prolisovaný česnek.

3. Těsto rozválejte a dejte do vymazané formy. Rozprostřete špenátovou náplň a zalijte vejci prošlehanými se šlehačkou a kořením. Pečte 30 až 40 minut při 180 ºC.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...