Moje chvilka pohody

Špenátový quiche s fetou

Tento vynikající bezmasý koláč bude chutnat i zarytému odpůrci špenátu.

Příprava: 50 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 17 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

- 150 g másla

- 270 g hladké mouky

- 1 vejce

- ½ lžičky soli

- 2 lžíce studené vody

Na náplň

- 400 g špenátových (mražených) listů

- 1 cibule

- 200 g sýru feta

- 3 vejce

- 200 ml šlehačky

- 4 stroužky česneku

- špetka muškátového oříšku

Postup

1. Všechny suroviny na těsto zpracujte na kompaktní hmotu a nechte hodinu v lednici.

2. Na náplň v pánvi na oleji osmažte cibuli, přidejte mražený špenát, nechte ho povolit a chvilku povařte. Odstavte z ohně a přidejte nakrájenou fetu a prolisovaný česnek.

3. Těsto rozválejte a dejte do vymazané formy. Rozprostřete špenátovou náplň a zalijte vejci prošlehanými se šlehačkou a kořením. Pečte 30 až 40 minut při 180 ºC.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden