Špízy v řeckém stylu

Suroviny:  1 kg kuřecích prsou  olivový olej  3 lžíce citronové šťávy  1 lžíce vinného octu  3 stroužky česneku  2 lžičky sušeného oregana  ½ lžičky sušené bazalky, tymiánu a koriandru  sůl a pepř  2 velké papriky  3 malé cukety  1 velká cibule

Postup:  V misce promícháme několik lžic olivového oleje, citronovou šťávu, ocet, česnek, oregano, bazalku, tymián, koriandr, sůl a pepř podle chuti.

Také vás může zajímat ...

Do vzniklé marinády naložíme kousky masa a necháme je marinovat 1 až 2 hodiny (ne déle, protože ocet by začal maso naleptávat a bylo by moučnaté).  Používáme-li dřevěné špejle, namočíme je zatím asi na 30 minut do vody.

Zeleninu zakápneme 2 lžícemi olivového oleje, promícháme a lehce osolíme.  Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Na špízy napichujeme střídavě kousky papriky, cibule, cukety a 2 kousky masa. Grilujeme asi 7 až 10 minut a špízy v polovině doby otočíme, aby se vše opeklo ze všech stran.

Hotové špízy posypeme petrželkou..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...