Srnčí hřbet s kucmochem

Budete potřebovat:

600 g srnčího hřbetu, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 2 snítky tymiánu, sůl, mletý pepř

Také vás může zajímat ...

Na kucmoch:

300 g brambor, 90 g hrubé mouky, sůl, vepřové sádlo

Postup:

  1. Srnčí hřbet očistíme od blan, osolíme, opepříme a obalíme v oleji. Vložíme na horkou pánev a necháme ze všech stran opékat pár minut.
  2. Poté přidáme česnek, tymián a máslo (zhruba 2 lžíce). Pomalu přeléváme šťávou a necháváme maso dodělat. Před servírováním necháme maso na utěrce okapat a až pak porcujeme.
  3. Kucmoch připravíme následovně – oškrábané brambory nakrájíme na malé kostky a necháme uvařit téměř doměkka, slijeme tři čtvrtiny vody a nasypeme mouku.
  4. Přikryjeme pokličkou a necháme v teple 20 minut zapařit. Poté vše rozšťoucháme a tvarujeme noky, které opečeme na sádle. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...