Staročeský houbový kuba

Suroviny na 4 porce:

500 g velkých ječných krup

čerstvé (nebo sušené) jedlé houby

3 cibule

3 stroužky česneku

škvarkové sádlo

sůl

pepř

kmín

čerstvá (či sušená) majoránka

Postup:

Propláchnuté kroupy uvaříme ve vodě se lžící sádla doměkka (asi 20 minut), necháme ještě 5 minut dojít, scedíme a propláchneme studenou vodou. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dorůžova. Sušené houby zalijeme vodou, přidáme kmín a uvaříme je doměkka, scedíme a nadrobno rozsekáme.

Do pekáče vytřeného sádlem nasypeme uvařené kroupy, přidáme houby, vývar z hub, směs osolíme, opepříme, přichutíme jemně rozmačkaným česnekem a hrstí majoránky a vše dobře promícháme.

Upravenou směs vložíme do rozehřáté trouby a necháme asi 30 minut zapéct.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...