Můj čas na kafíčko

Staročeský houbový kuba

Suroviny na 4 porce:

500 g velkých ječných krup

čerstvé (nebo sušené) jedlé houby

3 cibule

3 stroužky česneku

škvarkové sádlo

sůl

pepř

kmín

čerstvá (či sušená) majoránka

Postup:

Propláchnuté kroupy uvaříme ve vodě se lžící sádla doměkka (asi 20 minut), necháme ještě 5 minut dojít, scedíme a propláchneme studenou vodou. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dorůžova. Sušené houby zalijeme vodou, přidáme kmín a uvaříme je doměkka, scedíme a nadrobno rozsekáme.   Do pekáče vytřeného sádlem nasypeme uvařené kroupy, přidáme houby, vývar z hub, směs osolíme, opepříme, přichutíme jemně rozmačkaným česnekem a hrstí majoránky a vše dobře promícháme. Upravenou směs vložíme do rozehřáté trouby a necháme asi 30 minut zapéct.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden