Staročeský kaldoun s knedlíčky

Klasická česká, lehce zahuštěná polévka z drůbežích drobů je dokonalý životabudič, jenž se v době, kdy je venku pěkná zima, určitě hodí.

Ingredience: 1 balení kuřecích drobů, 100 g strouhané kořenové zeleniny, 150 g másla, muškátový květ, sůl, pepř, petržel

Játrové knedlíčky: 80 g kuřecích jater, 20 g másla, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce mléka, majoránka, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Postup: Droby dejte vařit. Osolte je, opepřete a dochuťte muškátovým květem. Na másle osmažte zeleninu. Vše vařte hodinu a půl.

Připravte si knedlíčky. V míse třete máslo s vejcem, solí a pepřem, přidejte rozmačkaný česnek, majoránku, strouhanku, mléko a nasekaná játra. Knedlíčky zavařujte do polévky 7–10 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama