Štavnatý salát z kapra

Rybí salát z kapra nemá prostě chybu. Jeho chuť ocení i ti, kteří velkou láskou ke kapřím pokrmům neoplývají.

Ingredience: 1 vykuchaný kapr zbavený kůže, 500 ml vody, 500 ml octa, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 1 citron, 3 cibule, 3 lžíce nakládané mrkve naslano, 3 větší kyselé okurky, 300 g hrášku, 450 g majonézy, sůl

Postup: Uvaříme kapra v octové vodě s kořením, citronem nakrájeným na kolečka a celých 24 hodin ho v nálevu ponecháme. Pak jej vyjmeme a dobře vykostíme. Nakrájíme cibuli, na malé kostičky okurky, přidáme hrášek, mrkev a majonézu, maso z kapra a salát dobře promícháme. Nikdy ho nepodáváme ihned poté.

Je nutné mu dát čas, alespoň hodinu v chladu, aby se chutě dobře rozložily.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...