Štrúdl z pivního těsta podle Ládi Hrušky

Suroviny:  500 g hladké mouky  1/2 kostky másla  1/2 láhve světlého piva  1 vejce na potření před pečením  1 panák rumu  trocha másla na potření po upečení  rumové perníčky  2 vanilinové cukry  2 skořicové cukry  pár jablek a rozinek

Postup: Z másla, piva a mouky si vypracujeme nelepivé těsto. Rozdělíme si ho na dva kousky a vyválíme na obdélníky. Na ně nastrouháme perníčky, přidáme nastrouhaná jablka. Zasypeme cukrem a přidáme rozinky.

Zavineme do závinu a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180°C asi 20 minut dorůžova. Ihned po upečení potřeme štrúdl rozehřátým máslem s rumem

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...