Moje sladké tajemství

Štrúdl z pivního těsta podle Ládi Hrušky

Suroviny:  500 g hladké mouky  1/2 kostky másla  1/2 láhve světlého piva  1 vejce na potření před pečením  1 panák rumu  trocha másla na potření po upečení  rumové perníčky  2 vanilinové cukry  2 skořicové cukry  pár jablek a rozinek

Postup: Z másla, piva a mouky si vypracujeme nelepivé těsto. Rozdělíme si ho na dva kousky a vyválíme na obdélníky. Na ně nastrouháme perníčky, přidáme nastrouhaná jablka. Zasypeme cukrem a přidáme rozinky.

Zavineme do závinu a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180°C asi 20 minut dorůžova. Ihned po upečení potřeme štrúdl rozehřátým máslem s rumem

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden